Η PENSION AKROGIALI  βρίσκεται στην παραλία του Πλατύ Γιαλού, την κοσμικότερη παραλία  της Σίφνου, η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδυάζει φυσική ομορφιά και άρτιες τουριστικές εγκαταστάσεις. Τη συναντάμε στη νότια πλευρά του νησιού σε απόσταση 12 χλμ. από την Απολλωνία. Θεωρείται η ωραιότερη παραλία της Σίφνου και μια από τις μεγαλύτερες αμμουδιές των Κυκλάδων, γι’ αυτό και συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Χαρακτηριστικό της είναι ότι βρίσκεται στην ασφαλή αγκαλιά ενός κόλπου και δεν τη πιάνει ποτέ μελτέμι.

Η περιοχή του Πλατύ Γιαλού, έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Εδώ, λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια όπου θα δοκιμάσετε τις παραδοσιακές συνταγές της Σίφνου. Επίσης, εδώ λειτουργούν πολλά εργαστήρια κεραμικής. Μπορείτε να τα επισκεφθείτε και να μάθετε τα μυστικά της τέχνης αυτής που έχει παράδοση στο νησί και να αγοράσετε όμορφα χειροποίητα κεραμικά διακοσμητικά.

Ο Πλατύς Γιαλός παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στη βορειοανατολική πλευρά της παραλίας βρίσκονται τα ερείπια του Άσπρου Πύργου. Επίσης, στη βόρεια πλευρά της παραλίας, στη κορυφή του λόφου είναι κτισμένη η μονή της Παναγιάς του Βουνού που χρονολογείται από το 1813. Η θέα από εκεί ψηλά είναι μαγευτική.